Nieuwsbrief kindcentrum De Sparkel

Vrijdag 12 januari 2024

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week met o.a. informatie over de CITO leerling in beeld toetsen, de rapporten en de oudergesprekken.

Alvast een fijn weekend en tot volgende week!

Team kindcentrum De Sparkel.


Afname CITO leerling in beeld groepen 3 t/m 7 + HB-groep, rapporten, gespreksplanner en oudergesprekken. 

Afname CITO leerling in beeld:

Deze week is gestart met de afname van de CITO leerling in beeld toetsen in de groepen 3 t/m 7 en HB-groep. Deze toetsen worden op alle scholen in Nederland 2 keer per jaar afgenomen. In de groepen 3 en 4 worden de toetsen op papier gemaakt. In de groepen 5 t/m 7 is de afname digitaal.

Rapporten en oudergesprekken:

Op maandag 5 februari ontvangen alle leerlingen uit de groepen 2 t/m 8 en HB-groep hun rapport en op het rapport zal o.a. de uitslag van de toetsen worden vermeld. In de week van 22 januari wordt de gespreksplanner opengezet en vanaf dinsdag 6 februari vinden de oudergesprekken plaats.

Oproep penningmeester OR

Een Ouderraad heeft een penningmeester. Op dit moment is Astrid Grandia de penningmeester van de OR van kindcentrum De Sparkel. Over 2 schooljaren zijn de kinderen van Astrid van school. We zijn nu alvast aan het kijken wie haar rol van penningmeester over kan en wil nemen. Als u interesse heeft, kunt u dit aangeven bij de directie van kindcentrum De Sparkel.

Herinnering ouderbijdrage

Op 10 november 2023 hebben alle ouders vanuit de Ouderraad een brief ontvangen over het betalen van de ouderbijdrage. Nog niet iedereen heeft betaald. Er volgt binnenkort een herinnering via Social Schools.

Vernieuwen en verduurzamen schoolplein

Er ligt een mooi plan om het schoolplein van kindcentrum De Sparkel te gaan vernieuwen en te verduurzamen. Er zal gestart worden met het plein van het kinderdagverblijf en het kleuterplein. Daarna wordt doorgepakt richting het plein van de groepen 3 t/m 8. Na verwachting zal er in het voorjaar 2024 gestart gaan worden. Het bedrijf De Twee Heren voert de klus uit. Om alvast een idee te krijgen, kunt u een kijkje nemen op de website:

https://detweeheren.nl/

VierKeerWijzer

We werken met de methode VierKeerWijzer voor de zaakvakken. VierKeerWijzer is een thematische werkwijze voor de groepen 1 t/m 8.

Tot de voorjaarsvakantie zijn we met Vierkeerwijzer bezig met de volgende thema’s:

Groep 1 /2: Sprookjes.

Groep 3/4: Ridders en kastelen.

Groep 5/6: Beestenboel.

Groep 7/8: Werelddieren.

HB-groep: Beestenboel/Werelddieren.

Schaaktoernooi

De afgelopen periode zijn we gestart met schaaklessen voor leerlingen uit de groepen 5 t/m 7. Afgelopen woensdag 10 januari 2024 was er een schaaktoernooi op kindcentrum De Sparkel. Een gezellige, leerzame en sportieve middag.

Leerlingenraad

Dit schooljaar start Kindcentrum De Sparkel met een Leerlingenraad. Het
instellen van een leerlingenraad volgt uit de Vreedzame School lessen over
democratie en burgerschap. In de leerlingenraad krijgen de kinderen een stem en
worden ze betrokken bij de school organisatie. Onze leerlingenraad bestaat
uit vertegenwoordigers uit de groepen 5 t/m 8 en de HB groep. Twee
leerkrachten begeleiden het proces. De begeleiding vindt plaats onder leiding van Marjon
Liemburg (leerkracht groep 3) en Melinda Hollander (leerkracht groep 6). De verkiezingen hebben inmiddels plaatsgevonden en de eerste vergadering vindt donderdag 18 januari 2024 plaats.

Werkzaamheden rondom kindcentrum De Sparkel

De werkzaamheden rondom kindcentrum De Sparkel zijn nog in volle gang. Vanaf deze week zijn de hofjes weer open (Geraniumhof, Chrysantenhof en Varenhof). Dit betekent dat alle 3 onze in/uitgangen weer open zijn. Dat is heel fijn! De werkzaamheden zullen de komende periode plaatsvinden aan de Hyacinthenlaan en Crocuslaan. Dit betekent dat deze 2 straten zijn afgesloten en er dus nog niet een rondje om De Sparkel heen gereden kan worden. Wij willen u vragen zoveel mogelijk met de fiets en/of lopend naar De Sparkel te komen en te parkeren in de parkeervakken. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen veilig van en naar school kunnen gaan. Alvast bedankt!

EU-schoolfruit

Ook volgende week is er weer EU-schoolfruit:

Woensdag 17 januari: Peer.

Donderdag 18 januari: Ananas.

Vrijdag 19 januari: Sinaasappel.

 

Ouders aan het woord

Deze week het woord aan de ouders van Katelynn uit groep 1-2B.

1. Wat maakt het dat jullie voor deze school hebben gekozen?

Omdat wij allebei niet uit Beverwijk komen en daardoor niet de scholen in de omgeving kennen, hebben wij eerst een aantal scholen bezocht om een keuze te maken voor onze dochter katelynn. Toen kwamen we bij De Sparkel en werden we warm ontvangen door Anita.
Van een rondleiding tot een goed en fijn gesprek met een kop koffie erbij.
We zouden na De Sparkel nog een school gaan bezoeken, maar ons gevoel bij De Sparkel was dusdanig zo goed dat onze keuze was gemaakt en we geen andere school meer gingen bezoeken. Katelynn gaat naar De Sparkel en het fijne van deze school is ook dat alles onder 1 dak zit .

2. Hoe hebben jullie de start ervaren?

De start hebben wij goed ervaren. De eerste schooldag was in september en iedereen stond op het schoolplein en Anita kwam gelijk naar ons toe om de juf van katelynn te zoeken. Dat was zo fijn en dat is dan ook de reden waarom we voor De Sparkel hebben gekozen.
De school is wat kleinschaliger en Anita kent iedereen ook bij naam en je wordt heel warm ontvangen.
Dus al met al een hele goede start gehad.

3. Hoe vindt uw kind het op school?

Katelynn heeft het erg naar haar zin op school. Ze komt altijd weer vrolijk uit school. Ze zijn in groep 1 druk bezig met letters leren en dan komt ze thuis en gaat ze de letters zoeken in boeken.

Inschrijven/aanmelden

Voor de basisschool is apart inschrijven noodzakelijk. Heeft u uw kind nog niet ingeschreven, (ook broertjes en zusjes) wilt u dan een afspraak maken met de directeur (e-mail: anita.vandereng@ijmare.nl/0251-223467).

Absentiemeldingen via Social Schools

Wist u dat u ook een ziekmelding kunt doorgeven via Social Schools (knop administratie, absentiemeldingen). Een bezoek aan een tandarts of dokter kan ook worden doorgegeven via Social Schools. Wij willen u vragen de absentiemeldingen via deze weg door te geven en niet via een privé bericht aan de leerkracht en/of directie. De absentiemeldingen via de knop administratie komen bij de administratie en directie binnen en worden dan verwerkt in ons systeem.

Op tijd starten van de lessen

Elke ochtend om 08.20 uur openen wij de deuren. De kinderen kunnen vanaf dan naar binnen. Wij willen heel graag onze lessen om 08.30 uur starten. Kunt u ervoor zorgen dat uw kind op tijd aanwezig is en wij onze lessen ook echt om 08.30 uur kunnen starten? Te laat komen, is voor een kind ook niet prettig. Alvast bedankt!

Agenda

Vanaf woensdag 10 januari 2024Cito afname Leerling in Beeld groepen 3 t/m 8.
Maandag 15 januari 2024Muzieklessen.
Maandag 15 januari 2024 Afname NSCCT in de groepen 4 en 6.
Dinsdag 16 januari 2024Anita afwezig i.v.m. directieoverleg IJmare.
Week van 22 januari 2024Gespreksplanner wordt opengezet.
Donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024Studiedag2daagse, alle leerlingen vrij.
Maandag 5 februari 2024 Rapport mee.
Vanaf dinsdag 6 februari 2024Oudergesprekken.
Donderdag 15 februari 2024Schaatsuitje groepen 3 t/m 8 (info volgt volgende week).
Maandag 19 februari 2024 t/m vrijdag 23 februari 2024Voorjaarsvakantie.

Leerling aan het woord

Deze week het woord aan Cayden uit groep 6.

1. Hoe vind je het om op De Sparkel te zitten?

Ik vind het heel erg leuk op De Sparkel. Ik vind het leuker dan op mijn oude school.

2. Wat vind je het leukste om op school te doen?

Ik vind rekenen en buitenspelen leuk. Buitenspelen vind ik fijn, omdat ik dan even vrij ben. In rekenen ben ik heel erg goed.

3. Ga je met plezier naar school? Waarom wel/niet?

Ik ga met plezier naar school, omdat ik het heel leuk vind en veel leer.

Welkom!

Er zijn een aantal nieuwe leerlingen gestart op kindcentrum De Sparkel:

Groep 1-2A: Inna Hakman.

Groep 1-2B: Dmytro Hakman en Eli Hasselbaink.

Groep 4: Kyano Wezel.

Groep 5: Jionni Wezel.

Allemaal van harte welkom op kindcentrum De Sparkel. Wij wensen jullie een hele fijne schooltijd.

Gefeliciteerd!

  • Maandag 8 januari: June Gerrits, groep 7.
  • Maandag 8 januari: Juan Miguel Serrano Saavedra, groep 7.
  • Woensdag 10 januari: Damin Khurshid, groep 5.
  • Woensdag 10 januari: David Tichelaar, groep 1-2A.
  • Donderdag 11 januari: Luca Beets, groep 1-2A.
  • Maandag 15 januari: Djaylen Kuijper, groep 6.
  • Woensdag 17 januari: Yazid El Hamzaoui, groep 1-2B.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

BSO De Sparkel

Beste ouders/verzorgers, 

Mijn naam is Charlotte Taats ik ben 23 jaar en ik kom uit Castricum. Vanaf 8 januari 2024 werk ik op maandag en donderdag op kindcentrum De Sparkel. ’s Ochtends als onderwijsassistent in de kleutergroepen en daarna neem ik de pauze vervanging over en ‘s middags sta ik op de BSO. Tot aan de zomervakantie neem ik het zwangerschapsverlof van Moniek over. Mijn hobby’s zijn sporten, wandelen, fietsen in de natuur en creatief bezig zijn.  

Sinds juli 2023 heb ik mijn niveau 4 gespecialiseerd pedagogisch medewerker diploma behaald. Hiervoor heb ik in Alkmaar in de kinderopvang en op een BSO gewerkt. Naast mijn werk doe ik ook nog voor verschillende stichtingen vrijwilligerswerk zoals FNV zomerkamp voor kinderen in de leeftijd 12-14 jaar. En voor een stichting waar voor, pubers en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking weekendjes weg worden verzorgd (zonder ouders). 

Heeft u vragen aan mij? Stel ze gerust! 

Ik hoop op een fijne samenwerking! 

De GMR is dringend op zoek naar ouders! 

Ben jij enthousiast en gedreven, bereid tot samenwerking, een goede luisteraar en zit jouw kind op een school van IJmare? Dan zoeken wij jou! Stichting IJmare is namelijk ter versterking op zoek naar kandidaten binnen de oudergeleding van de GMR. Wil jij je verkiesbaar stellen en meepraten over de (beleids)zaken die binnen IJmare spelen? Meld je dan aan of vraag meer informatie op via het volgende mailadres: gmr@IJmare.nl 

De GMR is het overlegorgaan waarin vier ouders en vier personeelsleden mee kunnen denken en praten over het schooloverstijgende beleid van de Stichting, zoals dit door het bestuur uiteen wordt gezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn het financieel beleid en de inzet van het personeel binnen de stichting (formatieplan). 

Waarom zou je je verkiesbaar stellen? Omdat je je kan inzetten voor de scholen, ouders en leerlingen en omdat je invloed kan uitoefenen op het beleid van de Stichting. Meer informatie is ook te verkrijgen bij de GMR-voorzitter Maaike de Water, bereikbaar via genoemd mailadres. 

Je kunt altijd een GMR-vergadering bijwonen om de sfeer te proeven en te ervaren welke onderwerpen de GMR bespreekt.