Nieuwsbrief kindcentrum De Sparkel

Donderdag 28 maart 2024

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week met o.a. informatie over de schoolfotograaf, de mooie uitslag op de doorstroomtoets van groep 8 en het nieuws dat wij volgend schooljaar een derde kleutergroep zullen gaan starten.

Het team van kindcentrum De Sparkel wenst iedereen een heel fijn en lang Paasweekend. Morgen, vrijdag 29 maart is het Goede vrijdag en zijn alle onderwijsgroepen vrij.

Dinsdag 2 april is een studiedag voor het hele kindcentrum en wij zijn deze dag gesloten (opvang en onderwijs).

Tot woensdag 3 april op De Sparkel!

Team kindcentrum De Sparkel.


Groepsbezetting schooljaar 2024-2025 en starten extra kleutergroep

De groepsbezetting (welke juf/meester krijgt welke groep) is op dit moment nog niet bekend. Wat wij wel zeker weten is dat wij met 10 groepen gaan werken. Dit betekent een extra groep!

Op dit moment werken wij met 9 groepen; 2 kleutergroepen, daarna van elke groep 1 klas en daarnaast ook nog de HB-groep. Voor het nieuwe schooljaar gaan wij dus werken met 10 groepen; We zullen een extra kleutergroep gaan starten in het nieuwe schooljaar.

De vacature voor de derde kleutergroep is inmiddels intern binnen IJmare uitgezet en de eerste sollicitatiegesprekken staan gepland.

Als de groepsbezetting bekend is, wordt u hiervan op de hoogte gesteld via Social Schools en/of de nieuwsbrief. Ook zullen wij de ouders van de kleutergroepen op de hoogte houden over de indeling van de groepen 1-2A, 1-2B en 1-2C.

Schoolfotograaf

In overleg met de schoolfotograaf worden alle foto’s op maandag 8 april gemaakt. Dit gaat om alle foto’s van de leerlingen van het onderwijs (portretfoto’s, groepsfoto’s en broertjes/zusjes foto’s). De opvang zal later in het jaar portretfoto’s en groepsfoto’s laten maken.

Bij mooi weer worden de groepsfoto’s buiten gemaakt.

Als leerlingen van het onderwijs broertjes/zusjes op de opvang hebben, worden er ook broertjes/zusjes foto’s gemaakt. Er is hiervoor een rooster opgesteld.

Studiedag 2 april hele kindcentrum

Dinsdag 2 april is een studiedag voor het hele kindcentrum. Dit betekent dat zowel opvang als onderwijs deze dag dicht zijn. Allebei de teams zullen deze dag onder andere een gezamenlijke scholing volgen. Voor de leerlingen betekent dit een lang Paasweekend (dinsdag 2 april is de dag na Pasen).

Uitslag doorstroomtoets

Begin februari hebben alle leerlingen van groep 8 de doorstroomtoets gemaakt. Alle leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan. Inmiddels is de uitslag van de doorstroomtoets binnen en zijn wij onwijs trots op de resultaten en de ontwikkelingen die de kinderen hebben gemaakt. Op alle vakgebieden scoren wij boven het landelijk gemiddelde en zien we een positieve en stabiele trend over de afgelopen jaren. Alle leerlingen hebben hun definitief advies ontvangen en kunnen zich aanmelden op het Voortgezet Onderwijs.

Vernieuwen schoolplein

Op dit moment wordt het schoolplein vernieuwd. De werkzaamheden zijn in volle gang. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!

Paas presentje voor alle medewerkers op kindcentrum De Sparkel

Alle medewerkers van kindcentrum De Sparkel zijn deze week in het zonnetje gezet. Voor alle medewerkers een mooi bosje tulpen.

 

Ouders aan het woord

Deze week het woord aan Esra en Jesper; de ouders van Jionni (groep 5) en Kyano (groep 4).

1. Wat maakt het dat jullie voor deze school hebben gekozen?

We hebben gekozen voor De Sparkel, omdat we graag een leuke, maar vooral motiverende leeromgeving wilden voor onze kinderen. Een plek waar het voor ons goed voelt om de kinderen onder te brengen.

2. Hoe hebben jullie de start ervaren?

De start ging anders als normaal. Wij zijn verhuisd en de kinderen kwamen halverwege het schooljaar instromen in groep 4 en 5. Zij hebben het onwijs fijn ervaren en werden openlijk ontvangen door alle leerlingen. Naar ons idee is de start dus erg fijn geweest.


3. Hoe vindt uw kind het op school?

De kinderen zijn erg gelukkig op school en vinden het erg leuk! De eerste weken hoorden wij al dat dit een leukere school was dan de vorige! Positief dus!

Inschrijven nieuwe leerlingen

De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn achter de schermen in volle gang. Het is voor de school fijn om te weten hoeveel leerlingen er staan ingeschreven. Het is daarom belangrijk om uw kind op tijd in te schrijven. Het is gebruikelijk om kinderen tussen de 2 en 3 jaar in te schrijven. Wij kunnen als school dan ook een doorkijk maken voor de komende jaren. Heeft u uw kind nog niet ingeschreven, dan kunt u een afspraak maken met de directie van kindcentrum De Sparkel (anita.vandereng@ijmare.nl/0251-223467). Uiteraard bent u altijd van harte welkom voor een rondleiding/kennismaking.

Agenda

Vrijdag 29 maartGoede vrijdag, onderwijs vrij.
Maandag 1 aprilTweede Paasdag, onderwijs en opvang vrij.
Dinsdag 2 aprilGezamenlijke studiedag opvang en onderwijs. Opvang en onderwijs vrij.
Woensdag 10 aprilGroepen 4, 5 en 6: Mini verrassingsconcert in onze aula.
Vrijdag 12 aprilMuzieklessen.
Woensdag 24 aprilKijkavond kindcentrum breed thema (info volgt later).
Vrijdag 26 aprilKoningsspelen en onderwijs 12.30 uur uit.
Maandag 29 april t/m vrijdag 10 meiMeivakantie, onderwijs vrij.
Dinsdag 28 mei t/m vrijdag 31 meiAvond4daagse Beverwijk, informatiebrief volgt in de week van 8 april.

Welkom!

Van harte welkom op kindcentrum De Sparkel!

Quin Burger in groep 3.

Maci Burger in groep 1-2B.

Wij wensen jullie een hele fijne schooltijd op kindcentrum De Sparkel!

Gefeliciteerd!

  • Woensdag 27 maart: Mira Adali, groep 5.
  • Donderdag 28 maart: Merel Kistemaker, groep 1-2A.
  • Donderdag 28 maart: Riley Kuijper, groep 1-2A.
  • Maandag 1 april: Dikra Fethi, groep 6.
  • Vrijdag 5 april: Vanaty Graanoogst, groep 8.

Flyer tijd voor avontuur

Flyer handboogschieten

Flyer opvoeden & Zo