Nieuwsbrief kindcentrum De Sparkel

Vrijdag 15 maart 2024

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week.

De volgende nieuwsbrief verschijnt donderdag 28 maart (voor het lange Paasweekend). Vrijdag 29 maart (Goede vrijdag) zijn alle leerlingen van de groepen 1 t/m 8 en HB-groep vrij.

Fijn weekend en tot volgende week!

Team kindcentrum De Sparkel.


Schoolfotograaf

Maandag 8 april en dinsdag 9 april is de schoolfotograaf op kindcentrum De Sparkel aanwezig. In de volgende nieuwsbrief kunt u lezen welke foto’s op welke dag gemaakt zullen gaan worden.

Kooklessen

De afgelopen weken hebben alle groepen kookles gehad in ons eigen kooklokaal. Er zijn allemaal heerlijke gerechten gemaakt. De kooklessen zijn dit schooljaar gekoppeld aan het kindcentrum brede thema; Hallo (sprookjes) wereld.

Studiedag 2 april hele kindcentrum

Dinsdag 2 april is een studiedag voor het hele kindcentrum. Dit betekent dat zowel opvang als onderwijs deze dag dicht zijn. Allebei de teams zullen deze dag onder andere een gezamenlijke scholing volgen. Voor de leerlingen betekent dit een lang Paasweekend (dinsdag 2 april is de dag na Pasen).

VierKeerWijzer

Tussen de Voorjaarsvakantie en Meivakantie werken we binnen het hele kindcentrum (opvang en onderwijs) aan een kindcentrum breed thema voor VierKeerWijzer.

Het kindcentrum brede thema is: Hallo (sprookjes) wereld. In alle groepen is het kindcentrum brede thema al goed terug te zien.

Impressie werken met het thema:

Schoolplein

Op maandag 18 maart zal er gestart gaan worden met het vernieuwen van ons schoolplein. In eerste instantie zal het plein van het kinderdagverblijf en het kleuterplein een metamorfose ondergaan (voor een impressie, zie hieronder). Naar verwachting zal dit ongeveer 3 weken duren.  

Dit betekent dat vanaf maandag 18 maart het kinderdagverblijfplein en het kleuterplein niet gebruikt kunnen worden. De ouders van het kinderdagverblijf kunnen hun kinderen wel naar het kinderdagverblijf brengen en van het kinderdagverblijf ophalen.  

Er zal in de periode dat er aan het plein gewerkt wordt, gespeeld gaan worden op het grote plein. Hier zijn intern roosters voor opgesteld en afspraken over gemaakt, zodat iedereen veilig buiten kan spelen.  

Het betekent ook dat er tijdens de werkzaamheden maar één ingang open is. Alle leerlingen komen via de ingang aan de Laan van Blois het plein op. Ook aan het einde van de dag zullen alle groepen het plein aan de kant van de Laan van Blois gebruiken. U kunt uw kind(eren) aan deze kant brengen en halen.  

Na het vernieuwen van het kinderdagverblijfplein en het kleuterplein zullen er een aantal kleine aanpassingen worden uitgevoerd op het grote plein.  

Het zal deze periode wat drukker zijn met halen en brengen en wij hopen op uw begrip voor deze situatie.  

Wij kijken uit naar een prachtig nieuw plein!  

EU-schoolfruit

Ook volgende week is er weer EU-schoolfruit:

Woensdag 20 maart: Appel.

Donderdag 21 maart: Ananas.

Vrijdag 22 maart: Grapefruit.

Op tijd starten van de lessen

Elke ochtend om 08.20 uur openen wij de deuren. De kinderen kunnen vanaf dan naar binnen. Ouders van de groepen 1 en 2 mogen elke ochtend mee naar binnen. De ouders van de groepen 3 mogen op maandag en vrijdag mee naar binnen. Voor de andere groepen geldt dat de kinderen zelfstandig en alleen naar de klas gaan.

Wij willen heel graag onze lessen om 08.30 uur starten. Kunt u ervoor zorgen dat uw kind op tijd aanwezig is en wij onze lessen ook echt om 08.30 uur kunnen starten? Te laat komen, is voor een kind ook niet prettig. Alvast bedankt!

Ouders aan het woord

Deze week het woord aan Mario en Ellen; de ouders van Saskia ten Wolde uit groep 1-2A.

1. Wat maakt het dat jullie voor deze school hebben gekozen?

We hadden een heel goed gevoel al na onze gezellige en enthousiaste rondleiding. Ook werkt er een bekende van ons als leraar en hij was heel positief.

2. Hoe hebben jullie de start ervaren?

De start was erg fijn met goed overleg over de wendagen en alle ruimte voor vragen.


3. Hoe vindt uw kind het op school?

Saskia vindt het heel leuk op school en ik merk dat ze het liefst iedereen gedag zegt. Ze kan het goed met haar juffen en haar klasgenootjes vinden.

Vooraankondiging avond4daagse 2024

Van dinsdag 28 mei t/m vrijdag 31 mei vindt de avond4daagse van Beverwijk plaats. In de week van 8 april start de inschrijving. Dit betekent dat alle leerlingen in die week een inschrijfformulier mee naar huis krijgen. Meer informatie over de avond4daagse volgt later.

Inschrijven

De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn achter de schermen in volle gang. Het is voor de school fijn om te weten hoeveel leerlingen er staan ingeschreven. Het is daarom belangrijk om uw kind op tijd in te schrijven. Het is gebruikelijk om kinderen tussen de 2 en 3 jaar in te schrijven. Wij kunnen als school dan ook een doorkijk maken voor de komende jaren. Heeft u uw kind nog niet ingeschreven dan kunt u een afspraak maken met de directie van kindcentrum De Sparkel (anita.vandereng@ijmare.nl/0251-223467). Uiteraard bent u altijd welkom voor een rondleiding/kennismaking.

Agenda

Maandag 18 maartStart vernieuwen kinderdagverblijfplein en kleuterplein
Dinsdag 19 maartAnita afwezig i.v.m. een audit op een andere school van IJmare.
Maandag 25 maartAnita afwezig i.v.m. een audit op een andere school van IJmare.
Vrijdag 29 maartGoede vrijdag, onderwijs vrij.
Maandag 1 aprilTweede Paasdag, onderwijs en opvang vrij.
Dinsdag 2 aprilGezamenlijke studiedag opvang en onderwijs. Opvang en onderwijs vrij.
Maandag 8 en dinsdag 9 aprilSchoolfotograaf (meer informatie in de volgende nieuwsbrief).
Woensdag 24 aprilKijkavond kindcentrum brede thema (info volgt later).
Vrijdag 26 aprilKoningsspelen en onderwijs 12.30 uur uit.
Maandag 29 april t/m vrijdag 10 meiMeivakantie, onderwijs vrij.
Dinsdag 28 mei t/m vrijdag 31 meiAvond4daagse Beverwijk, informatiebrief volgt in de week van 8 april.

Leerling aan het woord

Deze week het woord aan Aiden Slikkerveer uit groep 6.

1. Hoe vind je het om op De Sparkel te zitten?

Ik vind het leuk op De Sparkel, omdat ik veel vrienden heb en de leerkrachten zijn lief en begrijpen mij.

2. Wat vind je het leukste om op school te doen?

Ik vind tekenen het leukst, omdat ik dan mijn eigen fantasie kan gebruiken. Ook vind ik rekenen heel leuk, omdat ik dan slimmer kan worden. Ik wil later graag uitvinder worden.

3. Ga je met plezier naar school? Waarom wel/niet?

Ik ga met met plezier naar school, omdat ik veel vrienden heb.

Welkom!

We verwelkomen weer een aantal nieuwe leerlingen op kindcentrum De Sparkel:

Emma van Schalkwyk in groep 1-2A.

Sofiye Coskun in groep 1-2B.

Novée Vermaas in groep 1-2B.

Van harte welkom op kindcentrum De Sparkel en wij wensen jullie een hele fijne schooltijd!

Gefeliciteerd!

  • Dinsdag 12 maart: Sami Mikail, groep 6.
  • Zaterdag 16 maart: Falisha Kitanda, groep 6.
  • Zondag 17 maart: Liz Kater, groep 7.
  • Maandag 18 maart: Lina Adali, groep 3.
  • Dinsdag 19 maart: Jentin Kleine, groep 4.
  • Woensdag 20 maart: Rafiye Arkin, groep 8.
  • Woensdag 20 maart: Gijs Hilbers, groep 8.
  • Zondag 24 maart: Yasmine Liemburg, groep 7.

Nieuws BSO De Sparkel

Voorstellen Azize:

Beste ouders/verzorgers van De Sparkel.

Via deze weg wil ik mij graag voorstellen. Velen van jullie kennen mij al van de dagen dat ik inviel voor de collega’s. Maandag 4 maart ben ik begonnen als vaste kracht bij De Sparkel. 

Mijn naam is Azize, ik ben 39 jaar oud en mama van twee lieve kinderen. Ensar van 13 jaar en Eleysa van 10 jaar oud. Ik ben bijna 9 jaar in dienst van Welschap en werk hier met veel plezier. Na jaren op de BSO te hebben gewerkt was ik toe aan een frisse verandering. Met toeval terecht gekomen bij de peuters en dat heb ik als zeer fijn ervaren. 

Het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jullie kind{eren}, zorg dragen dat een kind zich veilig en geborgen voelt is erg belangrijk voor mij. Het is tenslotte jullie meest waardevolle bezit. Met name de locatie De Sparkel heb ik ontzettend leuk gevonden. 

Na mijn tijd te hebben afgewacht, kwam er een plekje vrij en die heb ik benut en gesolliciteerd. Ik kan met veel vreugde zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik ben aangenomen. 

Ik hoop een fijne tijd tegemoet te gaan met elkaar. 

Mochten jullie vragen hebben, schroom niet en spreek mij zeker aan. 

Met hartelijke groet, Azize Cinar