Nieuwsbrief kindcentrum De Sparkel

Vrijdag 24 maart 2023

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week met o.a. informatie over de schoolfotograaf, de avond4daagse Beverwijk en de pilot anders organiseren.

Het team van kindcentrum De Sparkel wenst iedereen een heel fijn weekend en tot maandag 27 maart!

Talentenshow

Op vrijdag 7 april vindt onze jaarlijkse Talentenshow plaats. De voorrondes zullen binnenkort plaatsvinden in de eigen groepen.

Ouders aan het woord

Deze week het woord aan de ouders van Sheraya uit groep 1-2B.

1. Wat maakt het dat u voor deze school heeft gekozen?

Wij als ouders hebben vroeger meerdere scholen bekeken i.v.m. onze oudste. Wij hoorden zelf in privé dat De Sparkel een grote verbetering had na de Kraaienest tijd. Wij hebben toen een rondleiding gehad en werden zo met open armen ontvangen en onze dochter reageerde ook erg goed hierop. Toen zijn wij voor deze school gegaan.


2. Hoe heeft u de start ervaren?

Onze dochter is goed opgevangen de eerste tijd van school. Ze vond het in het begin erg spannend. Maar die spanning zie je nu niet meer.


3. Hoe vinden uw kinderen het op school?

Onze dochter gaat elke dag met plezier naar school. Heeft al een hoop vriendinnetjes.

Schoolfruit

Ook volgende week is er weer schoolfruit. Op dit moment is nog niet bekend welk fruit er volgende week geleverd wordt. U wordt later via Social Schools op de hoogte gesteld over het schoolfruit voor volgende week.

Agenda

Maandag 27 maart en Maandag 3 aprilMuzieklessen
Woensdag 5 en donderdag 6 aprilSchoolfotograaf
Vrijdag 7 aprilTalentenshow 2023
Maandag 10 april Tweede Paasdag, alle leerlingen vrij.
Dinsdag 11 aprilStudiedag Bestuur IJmare, alle leerlingen vrij.
Vrijdag 21 aprilKoningsspelen en 12.30 uur uit (informatie Koningsspelen volgt in volgende nieuwsbrief).
Donderdag 27 april t/m vrijdag 5 meiMeivakantie, alle leerlingen vrij.
Donderdag 18 mei en vrijdag 19 meiHemelvaartweekend, alle leerlingen vrij.
Maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juniPinkstervakantie, alle leerlingen vrij.

Leerling aan het woord

Deze week het woord aan Levi uit groep 4.

1. Hoe vind je het om op kindcentrum De Sparkel te zitten?

Ik vind het leuk op De Sparkel. Ik vind de lessen leuk en interessant.

2. Wat vind je het leukste om op school te doen?

Ik vind gym en rekenen heel erg leuk. Bij rekenen moet ik heel hard nadenken en ik weet al veel. Gym vind ik leuk, omdat ik dan lekker kan bewegen en bewegen is gezond.

3. Ga je met plezier naar school? Waarom wel/niet?

Ik ga met plezier naar school. Ik vind het soms wel fijn om een extra dagje weekend te hebben.

Welkom op kindcentrum De Sparkel

  • Merel Kistemaker (groep 1-2A)

Wij wensen je een hele fijne schooltijd op kindcentrum De Sparkel!

Jarigen

  • 20 maart: Rafiye Arkin, HB-groep
  • 20 maart: Gijs Hilbers, groep 7
  • 20 maart: Aiden de Laat, groep 8
  • 24 maart: Yasmine Liemburg, groep 6
  • 28 maart: Riley Kuijper, groep 1-2A
  • 1 april: Dikra Fethi, groep 5

Van harte gefeliciteerd allemaal!

VierKeerWijzer gezamenlijk thema

We werken op dit moment in het hele kindcentrum aan het thema kunst. Elke groep gaat tijdens dit thema op excursie. Een aantal groepen zijn al op excursie geweest.

Vorige week vrijdag brachten de groepen 7 en 8 een bezoek aan een broedplaats voor kunstenaars in het kader van het thema Kunst. Ze waren te gast bij Marten Fisher: een schilder, muzikant en kinderartiest, die voor het eerst een schoolklas ontving in zijn atelier. https://martenfisher.com/

De kinderen kregen een rondleiding in de broedplaats en daarna gingen ze aan de slag met een kunstwerk in de stijl van Marten Fisher en zongen ze mee met een paar van zijn liedjes. Het was heel mooi om te zien hoe betrokken en enthousiast iedereen was.

De komende weken zullen alle groepen op excursie gaan en dit allemaal in het kader van het thema kunst.

We sluiten het thema kunst af met een kijkmiddag op woensdagmiddag 26 april (17.00 uur-18.30 uur).

Pilot anders organiseren

Zoals u weet, is het lerarentekort een landelijk probleem. In overleg met ons Bestuur IJmare en de MR van kindcentrum De Sparkel zijn we een paar maanden geleden gestart met een pilot anders organiseren. De pilot anders organiseren onder leiding van een vitaliteitscoach is van start gegaan in groep 5 op 3 vrijdagen. De vitaliteitscoach heeft voor een dagdeel de groep overgenomen en heeft in deze tijd aandacht besteed aan gezond eten, drinken en bewegen. De groepsleerkracht was hierbij aanwezig in de groep.

Het was een pilot om te kijken hoe het verloopt en hoe het gaat. Is het iets waar wij in de toekomst meer gebruik van zouden kunnen maken? Gaat het ons helpen in het lerarentekort?
Hierbij kunt u dan denken aan het inzetten van deze vitaliteitscoach bij afwezigheid van een collega, waardoor de coach elke groep 1.5 uur over kan nemen, waardoor wij onze bezetting op een dag rond kunnen maken (aanwezige leerkrachten wisselen dan ook van groep). We gaan de pilot nu verder uitbreiden. Op vrijdag 31 maart is de vitaliteitscoach (Kim) de hele dag op De Sparkel aanwezig. Zij zal een pilot van 1.5 uur draaien in de groepen 6, 7 en 8. De groepsleerkracht zal op dat moment de klas uitgaan. Als er vragen zijn over deze pilot, kunt u altijd terecht bij de directie van kindcentrum De Sparkel.

Schoolfotograaf woensdag 5 en donderdag 6 april

Op woensdag 5 en donderdag 6 april is de schoolfotograaf aanwezig op kindcentrum De Sparkel. Het is helaas niet mogelijk om alle foto’s op 1 dag te laten maken. Het is voor ouders fijn om te weten welke foto’s op welke dag gemaakt gaan worden. Er wordt in het rooster rekening gehouden met de gymtijden (groepen 3 t/m 8 + HB-groep) en het buitenspelen (groep 1-2). Zie hieronder:

Woensdag 5 april:

Groepsfoto en portretten: POV, HB-groep, groep 8 en alle broertjes/zusjes foto’s. Broertjes/zusjes foto’s zijn alleen mogelijk voor kinderen die op kindcentrum De Sparkel zitten (opvang en onderwijs).

Donderdag 6 april:

Groepsfoto en portretten: POV, groepen 1-2A, 1-2B, 3, 4, 5, 6, 7. Op de donderdag wordt ook de schoolverlaters foto van groep 8 gemaakt.

Speelgoed mee

Wij zien regelmatig dat kinderen speelgoed meenemen naar school. Het is niet de bedoeling dat de kinderen speelgoed van huis meenemen naar school. Het kan zoek raken of kapot gaan en dat is zonde.

KDV De Sparkel

Net als school doet ook het kinderdagverblijf mee met het thema kunst. Het puk thema waar we nu mee bezig zijn heet “ik ben een kunstenaar”. Het is een ontzettend leuk thema waar we allemaal heel enthousiast over zijn. De reus op het prikbord bij de peutergroep is omgetoverd tot een kunstenaar en ook puk zijn outfit is helemaal aangepast! Tijdens dit thema krijgen we de laatste week van maart de opa’s en oma’s op bezoek bij De Sparkel. We hebben ontzettend veel aanmeldingen gekregen. Dit belooft een fantastische week te worden! Bij de baby/dreumesgroep zijn ze al druk bezig met voorbereiden voor Pasen. Een leuke knutselactiviteit in combinatie met kunst. Leuk om te zien dat er zoveel kan met dit thema. De ramen worden versierd met een mooie schildering die laat zien dat de lente er weer aan komt. We kunnen niet wachten!

IB’er van het jaar

Wat zijn wij trots!

https://www.rodi.nl/beverwijk/334722/marieke-stam-van-de-sparkel-beverwijk-iber-van-het-jaar-

Nieuwe digiborden

Op 15, 16 en 17 maart zijn de nieuwe digiborden geplaatst. We zijn blij met de nieuwe borden. De kinderen vinden de schermen ook prettiger om naar te kijken.

Avond4daagse dinsdag 23 mei t/m vrijdag 26 mei 2023

Van 23 mei t/m 26 mei vindt de jaarlijkse avond4daagse in Beverwijk plaats. Inschrijven via school is mogelijk. Zie brief in de bijlagen in Social Schools. Ook krijgen alle kinderen deze brief op papier mee naar huis. De inschrijfformulieren kunnen worden ingeleverd in de rode brievenbus (naast ons kooklokaal). Individueel inschrijven is ook mogelijk, zie flyer voor de tijden waarop dit kan. Hoe leuk en gezellig is het als we allemaal via school inschrijven!? Inschrijven is mogelijk t/m 17 mei (via school). Voor vragen kunt u contact opnemen met Shauny Jonker (moeder Shaelee groep 1-2A en Cayden groep 5. Telefoonnummer: 06-39381887).

Spelend leren hockeyen bij BHC Overbos 

Drie dagen plezier en hockey op de velden van BHC Overbos in Beverwijk. Dat kan weer op zondag 2 april, zondag 16 april en zondag 23 april tijdens de HockeyFUNdagen van 10:30 tot 12:00. Alle kinderen die in oktober vijf jaar of ouder zijn, kunnen gratis meedoen!  

De hockeyoefeningen en spelletjes worden begeleid door professionele trainers en enthousiaste junioren. Het plezier en spelenderwijs hockeyen staan hierbij vooropTijdens de spelvormen op het veld maken de kinderen niet alleen kennis met de sport, maar ook met mogelijke teamgenootjes.  

Alle deelnemers krijgen een goodiebag en na de hockeyspelletjes en oefeningen op het veld komen de kinderen nog even gezellig bij elkaar in het clubhuis voor iets lekkers en wat te drinken.  Het is in principe de bedoeling dat de kinderen drie keer meedoen

Inschrijven kan via de website  www.bhcoverbos.nl.  Hier vindt u ook meer informatie over de club en de indeling van de jongste jeugd.”