Vrijdag 10 februari 2023

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week met o.a. informatie over het jaarlijks schaatsuitje en een bericht vanuit de MR van kindcentrum De Sparkel.

Scholen in Beverwijk trekken samen op om de families van onze leerlingen te steunen in Turkije en Syrië. Er wordt een flyer ontwikkeld om een actie op te zetten. De flyer ontvangt u maandag via Social Schools.

Het team van kindcentrum De Sparkel wenst iedereen een heel fijn weekend en tot woensdag 15 februari.

Jaarlijks schaatsuitje groepen 3 t/m 8 +HB-groep

Donderdag 23 februari is ons jaarlijks schaatsuitje voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 +HB-groep.

Als er genoeg vervoer is, gaan alle kinderen donderdag 23 februari naar de schaatsbaan in Haarlem. De groepen vertrekken tussen 8.30 uur en 8.45 uur en zijn ongeveer om 12.00 uur weer op school (gewoon om 14.15 uur uit). De eigen bijdrage per kind is €3,60. Dit geld leveren de kinderen in bij hun leerkracht samen met het inschrijfformulier. Het zou heel fijn zijn als de inschrijfformulieren uiterlijk woensdag 15 februari worden ingeleverd bij de leerkracht.

Studiedag2daagse

Maandag 13 februari en dinsdag 14 februari is er een studiedag2daagse voor het team van kindcentrum De Sparkel (onderwijs). Dit betekent dat alle kinderen van groep 1 t/m 8 en HB-groep vrij zijn. Het team volgt onder andere een scholing op rekenen en het werken met VierKeerWijzer. Ook worden de toetsen geanalyseerd en met elkaar besproken.

Ouders aan het woord

Deze week het woord aan Shauny Jonker, de moeder van Shaelee en Cayden (groep 1-2A en groep 5).

1. Wat maakt het dat u voor deze school heeft gekozen?

Wij hebben voor deze school gekozen in verband met onze verhuizing en dat mijn oudste wat problemen ondervond op zijn oude school.


2. Hoe heeft u de start ervaren?

De start was super fijn en de kinderen waren direct op hun plek.


3. Hoe vinden uw kinderen het op school?

De kinderen hebben het geweldig op school en gaan met heel veel plezier heen. Ze kijken elke dag weer uit naar de volgende dag.

EU-schoolfruit

In de week van 6 februari hebben wij voor de laatste keer EU-schoolfruit ontvangen. Op kindcentrum De Sparkel vinden wij gezond eten en drinken belangrijk. We hebben daarom geregeld dat na de Voorjaarsvakantie er ook weer 3 dagen schoolfruit is voor alle leerlingen (https://schoolfruit.nl). Dit betekent dat volgende week en de week erna er geen schoolfruit is (week van 13 en 20 februari). Via Social Schools wordt u op de hoogte gehouden van het schoolfruit in de week na de Voorjaarsvakantie (week van 6 maart).

Agenda

Maandag 13 en dinsdag 14 februariStudiedag2daagse, alle leerlingen vrij.
Donderdag 16 februariAnita afwezig i.v.m. een audit op een andere school van IJmare.
Maandag 20 februari Muzieklessen.
Dinsdag 21 februariAnita afwezig i.v.m. directie overleg IJmare.
Donderdag 23 februariSchaatsuitje groepen 3 t/m 8 + HB-groep.
Maandag 27 februari t/m vrijdag 3 maartVoorjaarsvakantie, alle leerlingen vrij.
Week van 6 maartStart schoolfruit (www.schoolfruit.nl).

Leerling aan het woord

Deze week het woord aan Jessey Kuijs uit groep 8.

1. Hoe vind je het om op De Sparkel te zitten?

Leuk, want je kan meer doen dan alleen maar werken. Zoals Bouw, ik kan dan andere kinderen helpen met leren lezen.

2. Wat vind je het leukste om op school te doen?

Bouw dan kan je kleinere kinderen helpen om letters te leren en woorden. Ook vind ik het leuk als ik een taak voor de juf kan doen, want dan doe je ook wat anders dan alleen maar leren.

3. Ga je met plezier naar school? Waarom wel/niet?

Vaak wel, omdat als je binnen komt ga je gelijk lezen, maar dan is er wel rust. Anders ga je gelijk werken als je net wakker bent, maar soms ook geen zin als er een toets of cito is.

Welkom op kindcentrum De Sparkel

  • Sara Yesildal, groep 1-2A
  • Stan Leerlooijer, HB-groep

Wij wensen jullie een hele fijne schooltijd op kindcentrum De Sparkel!

Jarigen

  • 6 februari: Youssef El Hamzaoui, groep 5
  • 6 februari: Vayènne Liemburg, groep 6
  • 9 februari: Mira Bozkus, groep 4
  • 16 februari: Björn Mons, groep 1-2A
  • 18 februari: Maya Faber, HB-groep
  • 18 februari: Sevilay Goksen, HB-groep
  • 19 februari: Vince Diemeer, groep 5

Van harte gefeliciteerd allemaal!

Ouderpeiling verlengen schooltijd

Dinsdag 17 januari 2023 is in de MR (Medezeggenschapsraad) van kindcentrum De Sparkel het voorstel besproken om de schooltijd vanaf het nieuwe schooljaar (2023-2024) op de woensdag met 15 minuten te verlengen. De MR is met dit voorstel akkoord gegaan en heeft een ouderpeiling uitgezet. De ouderpeiling over het verlengen van de lestijd met 15 minuten op de woensdag is inmiddels afgerond.

De uitslag is positief. Dit betekent dat met ingang van het nieuwe schooljaar de eindtijd op woensdag 12.30 uur zal zijn. Als u vragen heeft, kunt u een MR-lid benaderen.

Met vriendelijke groet, 
Namens de MR van kindcentrum De Sparkel

Jeroen Kuijs (ouder)
Anissa Belhadj (ouder)
Marjon Liemburg (leerkracht) Toine van Embden (leerkracht)

Keuzetaken VierKeerWijzer

Eén van de pijlers van het thematisch werken met Vierkeerwijzer is het aanbieden van keuzetaken. Na een periode van informatielessen over een thema mogen de leerlingen zelf een taak kiezen om zich in een onderwerp te verdiepen. VierKeerWijzer gaat ervan uit dat kinderen vanuit verschillende intelligenties leren. Kinderen kunnen daarom kiezen uit doe, kijk, luister, taal, natuur, getal, samen en ik opdrachten. Op https://www.vierkeerwijzer.nl/vierkeerwijzer/talenten.html kunt u daar meer over lezen.

In de bovenbouw is dat bij thema Ontdekkingsreizigers goed te zien: knutsel een wereldbol die laat zien hoe mensen dachten dat de wereld er in die tijd uit zag (kijk), zoek uit hoe men in die tijd navigeerde (getallen), bouw het behouden Huys van Willem Barentz (doe), zoek uit waar producten vandaan komen (natuur), wat was de route van de ontdekkingsreizigers (taal).

Baby nieuws!

Inge van Langen (leerkracht groep 6) is 27 januari 2023 bevallen van een dochtertje; Maya. Alles gaat goed met Inge en haar prachtige dochter. Inge geniet de komende periode nog volop van haar verlof.

Bericht van de GMR: De GMR is op zoek naar versterking!  

Ben jij enthousiast en gedreven, bereid tot samenwerking, een goede luisteraar en zit jouw kind op een school van IJmare? Dan zoeken wij jou! Stichting IJmare is namelijk ter versterking op zoek naar kandidaten binnen de oudergeleding van de GMR. Wil jij je verkiesbaar stellen en meepraten over de (beleids)zaken die binnen IJmare spelen? Meld je dan aan of vraag meer informatie op via het volgende mailadres: gmr@IJmare.nl  

De GMR is het overlegorgaan waarin vier ouders en vier personeelsleden mee kunnen denken en praten over het schooloverstijgende beleid van de Stichting, zoals dit door het bestuur uiteen wordt gezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn het financieel beleid en de inzet van het personeel binnen de stichting (formatieplan).  

Waarom zou je je verkiesbaar stellen? Omdat je je kan inzetten voor de scholen, ouders en leerlingen en omdat je invloed kan uitoefenen op het beleid van de Stichting. Meer informatie is ook te verkrijgen bij de GMR‑voorzitter Maaike de Water, bereikbaar via genoemd mailadres.  

Je kunt altijd een GMR-vergadering bijwonen om de sfeer te proeven en te ervaren welke onderwerpen de GMR bespreekt.  

Flyer cursus ‘’Opvoeden & Zo’’.

Karate clinic Evenementenmakelaar

Kyokushin karate is een gevecht. Een gevecht met jezelf.
Het gaat over grenzen verleggen, fysiek en mentaal.
Bij elke training daag je jezelf uit om een stapje verder te komen.
Zo ontwikkel je kracht, uithoudingsvermogen, techniek, fighting spirit,
discipline, doorzettingsvermogen, flexibiliteit en snelheid.

Voel jij je aangesproken tot deze tekst. Geef je dan snel op voor de
gratis clinic.
Deze clinic wordt gegeven op 15 februari van 16:00 – 17:00.
In de gymzaal aan de Elzenlaan 1 in Beverwijk.
Iedereen van 6 tot 12 jaar kan zich opgeven en hieraan meedoen.
Deelname is gratis.